magento

Weekendje Nijland weer zeer geslaagd

Toegevoegd op 31 mei 2016 om 00:00 door Erik Jan Winter
Whatsapp Facebook Twitter


Weekendje Nijland weer zeer geslaagd
Vrijdagmiddag om 16.00 uur was het een drukte van jewelste op de parkeerplaats van sportpark De Hoogte. Verheugde C- en D-spelers waren vol verwachting over het weekend dat zou gaan komen en waar al weken over werd gepraat. Zo is het eigenlijk elk jaar in de aanloop naar het Nijlander Zomertoernooi. Tien jaar geleden gestart en nu niet meer weg te denken uit het jaarprogramma van LTC C1 en D1. Ook bij de begeleiders is de animo groot, want met 4 personen bij D1 en 5 bij C1 is het uitermate makkelijk taken verdelen.

Om ca. 16.15 wordt dan werkelijk vertrokken richting Nijland. Geen moeilijkheden onderweg en een veilige aankomst als gevolg. Na installatie in de tenten laat de een het eten zich beter smaken dan de ander. De patatkraam biedt een prima ontsnappingsroute voor sommigen. Vlak daarna de eerste wedstrijd tegen NEC Delfzijl C1, dat in de hoofdklasse speelt. Goed voetbal, veel inzet en een terechte 1-0 overwinning zorgen voor trots en blijdschap. Even later ietwat getemperd als blijkt dat we tegen NEC Delfzijl C2 uit de tweede klasse hebben gespeeld. De tevredenheid blijft echter over de goede start van het toernooi. Zelfs een 'beschamende' nederlaag met touwtrekken tegen het jongens/meisjesteam van Aengwirden verandert daar niets aan. Het vervolg van het avondprogramma zullen we onder het mom van 'wat gebeurt in Nijland, blijft in Nijland', niet openbaren.

Dag 2: prachtig weer en dat zou zo blijven. Hoewel later zou blijken dat 3 km verderop in Sneek 's avonds wel 30 mm regen was gevallen. In Nijland echter geen regen en volop zon: kortebroekenweer. Qua voetbal ook prima resultaten, via drie maal 0-0 (waarvan twee keer tegen uiteindelijke poulewinnaar Workum C1) en nog twee 1-0 overwinningen werd beslag gelegd op de tweede plaats in de poule. Dit hield in dat op zondag de halve finale tegen Zwaagwesteinde C1 zou worden gespeeld. Maar dat is zondag, eerst barbecueën en CL-finale kijken. Ondertussen kwam Kenzo uit C2 Maarten en Tim aflossen.

De halve finale op zondag werd lastig, mede door het opgebouwde slaaptekort. Maar dat gold natuurlijk voor iedereen. Met veldspeler Bert Jan op doel werd de halve finale begonnen. Tijdens de wedstrijd werd vooral tegengehouden en met 1 goede aanval toegeslagen. Een zuinige 1-0 overwinning, waardoor de finale werd bereikt. niet geheel verrassend kwamen we daarin Workum C1 weer tegen, waardoor de twee beste ploegen in de finale stonden. De voorgaande twee wedstrijden deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dat zou in de finale ook zo zijn. Workum voetbalde iets makkelijker, maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken. De wedstrijd naderde het einde toen in de laatste 25 seconden van alles gebeurde. LTC kreeg een grote kans via Kenzo, maar deze kwam een teenlengte tekort. Uit de tegenaanval dacht Workum te scoren. Blijdschap bij hen en uitgetelde LTC'ers vielen teleurgesteld op de grond. De tijdwaarnemer constateerde echter dat de goal buiten de tijd werd gescoord, waardoor penalty's de doorslag zouden geven. Teleurgestelde spelers van Workum nu en een ontsnappingsmogelijkheid voor de groenhemden. De strafschoppen werden feilloos ingeschoten en doordat Bert Jan een penalty keerde en er eentje werd naast geschoten kon LTC C1 het toernooi op zijn naam schrijven.

Dat dit zeer zuur voor Workum was, werd erkend. De blijdschap was er echter niet minder om en na het kampioenschap is dit de tweede prijs die LTC C1 dit seizoen pakt. Het was dit weekend niet altijd even sprankelend, maar wel zeer degelijk. De penaltyserie in de finale buiten beschouwing werd in 8 wedstrijden de nul gehouden (een prestatie die medefinalist Workum evenaarde). Met echter slechts 4 gescoorde doelpunten kan dus geconstateerd worden dat LTC C1 over prima toernooivoetballers beschikt. Zuinigheid staat hoog in het vaandel. LTC D1 behaalde overigens een prima tweede plek en moest het sterkere HH'97 D1 voor zich laten.

Het was weer een prachtig weekend en volgende week sluiten we het seizoen af met een gezellige BBQ. We gaan er van uit dat iedereen dan weer is bijgekomen van alle vermoeienissen, slaaptekorten, zware wedstrijden en kikkerjachten.

Bijgaande foto's zijn gemaakt door Anne Louw. Meer foto's zijn te vinden op http://myalbum.com/album/qPvptMXQ5X7w
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento